Een veranda op maat

 
Voor iedereen die van het buitenleven houdt en een huis met tuin bezit is de veranda een ‘must’. Het verlengt het tuinseizoen met zeker drie maanden. Een veranda betekent eigenlijk;’een uitgebouwde ruimte aan de woning’, maar daarmee doen we dit bouwwerk tekort. Het is juist de ideale overgang van binnen naar buiten.

Jurgen Smit Tuinen  Jurgen Smit Tuinen
 

De voordelen

Tijdens regen blijft u gewoon buiten zitten, of gaat u juist buiten zitten om te genieten van de druppels die de planten zo verfrissen. En op een zonnige zomerdag is de veranda de ideale schaduwplek.
De tuinmeubels blijven het gehele jaar buiten staan en ook de kussens vinden dit geen probleem.

De veranda is een ontmoetingsplek, een borrelplek en u kunt er heerlijk romantisch genieten bij kaarslicht.
Het is zelfs mogelijke weken van tevoren een avondje plannen met vrienden om te kunnen barbecueën, ongeacht wat het weer wordt. Het feestje gaat altijd door.
Bij grotere feesten en partijen heeft u meer ruimte en ook de rokers kunnen weer genieten.
De veranda kan worden ingericht in uw eigen stijl en met materialen, die ook in uw woning zijn gebruikt waarmee het letterlijk een verlengstuk wordt. Wat betreft de inrichting van een veranda zijn er bijna geen beperkingen.

Jurgen Smit Tuinen Jurgen Smit Tuinen

De ruimte kan worden verwarmd, infrarood of buitenhaard, waardoor de klamme avonden ineens gezellige knusse momenten worden.
Een goed ontworpen en gebouwde veranda met aandacht voor stijl en detail is van toegevoegde waarde en geeft ook letterlijk een meerwaarde aan uw woning.
 

Kwaliteit en stijl

En juist deze meerwaarde is van het grootste belang. Een veranda is niet iets dat je zomaar even in elkaar knutselt. Als u goedkope materialen gebruikt en geen rekening houdt met de kleuren en materialen van de woning en de tuin, dan wordt het geheel gedegradeerd tot een bouwvallig aanhangsel.
Een veranda op maat is de enige goede oplossing. Ja, het kost misschien wat meer, maar dat heeft u ook wat.
Op maat gemaakt betekent ook dat het gebruik van de materialen per veranda verschilt. Variërend van azobe tot lariks hout en van inbouwspots tot koperen hemelwater afvoer.

Een mooie veranda bestaat uit een mix van ingrediënten, voornamelijk de eisen en wensen. Zo dienen de kleuren altijd overeen te stemmen met die van de woning, een kleine afwijking kan al als een dissonant werken. verder is de hoogte van de veranda van belang. Deze bepaalt zowel de sfeer van de veranda maar ook het overgebleven licht in de aansluitende kamer in de woning. Ook het gebruik is belangrijk, gaat u voor riant loungen, knus genieten, Bourgondisch tafelen, de hangmat of een combinatie hiervan.

De inrichting

Na de bouw is het de beurt aan de inrichting. Hier is gekozen voor buitenmeubilair dat ook binnen niet zou misstaan. Ook hierdoor vervaagt de grens van binnen naar buiten. De eettafel is gemaakt van RVS met glaspanelen en de armstoelen van aluminium met textilene. Strak en modern maar met een zeer comfortabele zit.  De loungeset met organische vormen is een combinatie van RVS met teak. Een set met een warme en eigenwijze uitstraling.
Ziet u zichzelf al zitten?

Fotografie: Henk Dijkman
Accessoires: Room for Living, Laren

 

Sfeerfoto's van door ons gerealiseerde veranda's

 

Jurgen Smit Tuinen