Producten - Stoelen en tafels

 

 

 

De tafel

De tafels die wij hebben ontworpen zijn geschikt voor binnen en buiten. De tafel op de foto is uit een stuk gezaagd, wat een geweldig effect geeft. Het lijnenspel in het hout is prachtig en wordt niet onderbroken door zaagsneden. Ook de vorm van de boom is nog intact. Aan de zijkant van het blad is nog duidelijk te zien dat de boom grillig gevormd was en taps toelopend. De tafel is dus niet overal even breed. Er zit in dit geval een verloop in van zo’n 10 centimeter. De tafels zijn variërend van lengte. De tafel op de foto is drie meter maar kan in elke lengte op maat worden gemaakt tot zeker 4,5 meter. Een grotere lengte kan ook maar dan op aanvraag.
 

Het tafelblad

De soort hout voor het tafelblad is ook te kiezen. Eiken, Ipe, Padoek, Afromosia en Teak zijn de meest gebruikte soorten. Het tafelblad van afromosia is zelfs in een stuk leverbaar. De meeste soorten vergrijzen zodra ze worden blootgesteld aan zonlicht, waardoor de tekening van het hout minder zichtbaar wordt. Padoek is hierop een uitzondering. Deze krijgt zwarte nerven. Eenmaal per jaar een schoonmaakbeurtje en in de lijnolie en de tafel is weer als nieuw. Padoek vergrijst dus niet maar verzwart, waardoor de tekening juist sterker wordt. Een tafelblad uit een stuk kan betekenen dat, ondanks een perfecte droging van het hout, er een lichte werking ontstaat. Met haarscheurtjes tot gevolg maar daardoor gaat de tafel nog meer leven. Wordt dit niet op prijs gesteld dan zal het tafelblad worden gemaakt uit drie delen die allemaal taps toelopen met een recht blad als resultaat.
 

Het onderstel

Het onderstel bestaat uit aluminium buizen en koppelingen. Een bijna industriële uitstraling die een mooi contrast oplevert met het zo natuurlijk gevormde tafelblad. En dan niet van die smalle 2 centimeter buizen maar gewoon stoer 5 centimeter dik. Van roest is geen sprake en er komen dus ook geen vlekken op de bestrating. Het totaalgewicht is zodanig dat een flinke storm geen grip krijgt op het geheel, eigenlijk net zo stoer en sterk dus als de boom zelf toen deze nog verticaal stond.